Nittorps IK

Referat: Toarpsalliansen - Nittorps IK

Två matcher har spelats under veckan, tisdag och onsdag. Lite knepigt att få ihop det då vi är i semesterperiod (och konfirmations-) samt att vi har ovanligt många på skade- och sjuklistan. Vi löste det dock med hjälp från F04.

På onsdagen var det dags för U-laget. Hemmamatch mot Nittorp på Målevi. Nyklippt gräs och regn gjorde det halt och lite nyckfullt men lagen klarade det bra.
Nittorp börjar bäst och gör också mål efter några minuter. Egentligen ingen målchans men en bra träff från 35 m som seglar in, otagbart, strax under ribban. Första halvlek är annars en av våra bästa i år. Vi vågar rulla boll och går också in ordentligt i närkamperna. Stora delar av halvleken förläggs på offensiv planhalva och vi skapar flera chanser på djupledslöpningar, bl a av våra inlånade 04-fyror, Johanna och Tilda (stort tack, F04). Vi har också några bra hörnor och inlägg. Tyvärr lider vi av måltorka även i U-laget :-(
I andra halvlek tappar vi orken något. Vi fortsätter att fokusera på försvarsspelet men i omställningen till anfall tar det för lång tid. Därför blir det lite för mycket "lycka till"-bollar upp till isolerade forwards. Positivt är dock att vi gör ett mål. I 72:a minuten skickar Johanna iväg dagens högsta boll mot mål och den sniker in mellan ribban och målvaktens handskar.
Tyvärr hade Nittorp precis utökat sin ledning till 2-0 genom matchens delikatess. Ett hårt långskott utifrån sidlinjen som letar sig in i bortre krysset. Applåd!
Matchen slutar med förlust 1-2. Inte mycket att säga om då Nittorp hade bättre ork. Vi tar ändå med oss första halvleks försvars- och anfallsspel som var bra. Dessutom gör vi ett mål som vi hoppas ska vara slutet på måltorkan i både A- och U-lag.